E firesc, Andrei Caramitru nu-și aparține, el este o creație, făcută după tiparul Bernie Sanders, dar presărat cu vitriol. Am scris un articol despre asemănările dintre “Caramitrieni și Sanderși”: https://expresnational.ro/daca-nu-vom-castiga-milwaukee-o-sa-arda/

Acum, să vedem și o altă analiză a “Talentatului domn Caramitru”, folosind ca de obicei, materialul clientului.

“Nu de Andrei Caramitru mă înspăimânt eu, ci de cei 45 511 „urmăritori” ai săi… Deci, cetățeni… o comunitate cam cât populația unui orășel din România urmărește zilnic, cu atenție, această amoebă fas(bu)cistă, ca să constate nemijlocit cam ce idei se mai nasc, spumoase, din crampele gelatinei rarefiate care-i ține loc de creier.

Căci Andrei Caramitru este o amoebă entuziastă; el regurgitează zilnic o trăncăneală fără sfârșit și este convins că adevărul nu poate fi decât de partea lui. Ca orice amoebă cu studii peste hotare, Andrei Caramitru nu are îndoieli- el ȘTIE! și 45 511 cetățeni ai României cască gura fascinați la „înțelepciunile” lui, care sună așa:

„Mie îmi pare bine cu clarificarea asta de centru-dreapta (nu clarificarea a fost de centru-dreapta, deoarece clarificarea nu are orientare politică…n.n.) . As fi făcut multe lucruri altfel, as fi scris altfel textul, (chiar mi-aș fi dorit să scrie Caramitru Mititel textul… n.n.) procedura de consultare altfel, etc. Dar pe fond -chiar nu îmi doresc socialisme prostești (o, nu,!!! nici nu-i bănuiam pe useriștii scormonitori după propria identitate, n.n.) Progresul unei tari vine din business-uri puternice și libertate economică. Și muncă frate munca multă. (45 511 de oameni au căzut pe spate!!!, n.n.) Vine din sectorul privat. Nu din “alocări” și “subvenții” și “vouchere”. Asta e. Ghinion pentru cei supărați pe viață și care urăsc mediul de afaceri și firmele că vai de capul meu fac profit! Sa facă profit fraților. Cât mai mare. Ca altfel de unde sa investească și sa creeze locuri de munca? Și încă ceva – sunt salariile mici? Da. Trebuie tăiate taxele pe muncă – adică tăiate parangheliile și furturile de la stat.(!!!, n.n. ) Oamenii ăștia socialiști de Dâmbovița sunt puțini și frustrați (in special pentru ca nu au reușit mare lucru in viață). Asta e. ( Andrei Caramitru, 8 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK- am păstrat ortografia autorului și semnele de punctuație , căci mi s-au părut la fel de fascinante precum ideea postării)

Aș spune că Andrei Caramitru este posibil pentru că și orășelul lui de susținători este posibil. Și vorbesc doar despre susținătorii lui fervenți, nu și despre ceilalți, nu mai puțini fideli, ci doar mai puțin vocali. Deși nu cred că-mi pot imagina până la capăt profilul susținătorului de MINICARAMITRU, adică al celui care apreciază astfel de lozinci:

„Hai mai cu forța, ambiție, mai creativ și mai constructiv. Hai sa mișcam barca ca suntem eșuați ca țara. E nevoie de energie și curaj.” (Andrei Caramitru, 7 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK)

…cu nimic mai inteligente decât formula de încheiere a cererii pentru repartizarea unei butelii de aragaz, de dinainte de 1990:

”Onoare muncii! Trăiască lupta pentru pace!”

Admiratorii săi apreciază profunzimea unor astfel de panseuri despre România:

„Țara asta nu are oameni mulți educați. Ba mulți chiar încearcă sa fie șmecheri, sa fenteze legea un pic. Mulți sunt prea umili. Unii sunt prea intoleranti si cu mentalitate de ev mediu.
Însă politicienii ăștia vechi. Sunt de o mie de ori mai prosti, mai hoți si mai ticăloși decât oamenii din țara asta. Scursurile societății ne conduc destinele. Asta e marea moștenire a comunismului. Părinții si familiile lor erau atunci la putere – niște neica nimeni analfabeți si rai. Acum sunt ei, la fel ca părinții lor. O tragedie care durează de aproape 70 de ani. Trebuie sa oprim cancerul asta.” (Andrei Caramitru, 7 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK)

Dar să vezi, Andrei, ce tragedie este când copiii inepți ai unora care și-au făcut un nume în teatru, scris, comentariu sportiv, film, etc. în celălalt regim, dau din coate în regimul ăsta și-și fac de lucru în politică sau înotând în supa acrită, bolborosind la suprafață, numită „societate civilă” și profită de faptul că „țara asta nu are oameni mulți educați” … căci, neavând „oameni mulți educați” dânșii mereu își vor găsi niște admiratori cu gura căscată în rândul acestora.”, a scris Luminița Arhire pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here