“Niciodată comandantul nu părăsește linia frontului, ducem lupta până la capăt, de asta am luat decizia asta. Când a fost Cîțu desemnat, nu exista situația de acum. Colegul Florin Cîțuciru s-a consultat cu colegii azi și a luat drcizia să facă acest pas. Și practic, Ludovic Orban, cel care a gestionat criza, este mandatat de colegii din PNL sa strângă toată clasa politică în jurul lui și toată societatea civilă , pentru că doar împreună vom învinge.“, a declarat Florin Roman despre retragerea de ultim moment a lui Florin Cîțu.

Practic, PNL se folosește de criza coronavirusului pentru a tergiversa votul unui Guvern, trecând peste moțiunea de cenzură în urma căreia a fost demis Guvernul Orban și peste decizia CCR de neconstituționalitate a numirii lui Ludovic Orban.

Evident, toată lumea este ultragiată de această mișcare făcută pe ultima sută de metri, în timp ce parlamentarii se pregăteau să numească un guvern plin. Singurul lor argument este “nu schimbăm comandantul în timpul războiului”.

O reacție dură a venit din partea Președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, : “Este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. O mascaradă fără sfârșit, premierul desnenat a făcut o simulare de consultări, miniștrii au fost audiați, iar când trebuia să fie investit, dă bir cu fugiții! Este o golănie, similară cu jocul alba-neagra. O rușine pentru PNL și Iohannis pentru că face astfel de numiri iresponsabile în timp de criză. Președintele și Orban sunt niște iresponsabili, care trebuie să revină urgent cu picioarele pe pământ. Vedeți cât de repede se extinde criza și ce măsuri excepționale se iau la nivel mondial, iar noi ne jucăm de-a guvernarea. “

Chiar și liderii USR au reacționat puternic la această joacă de-a guvernarea:

Ionuț Moșteanu USR: “PNL și Cîțu sunt niște iresponsabili, fug de responsabilitate în plină criză. PNL și-a pierdut orice fel de credibilitate de a mai propune premieri. Părea că au înțeles, până acum o jumătate de oră, că e nevoie de responsabilitate! Avem nevoie de guvern cu puteri pline. Cîțu să-și dea demisia și din funcția de Ministru al Finanțelor.”

Update: Florin Cîțu a oferit niște argumente halucinante pentru decizia luată:

Dovada supremă că Florin Cîțu nu și-a dorit niciodată să fie prim-ministru. Dovada că PNL propagă aceleași metehne ale PSD, adică “președintele partidului să fie prim-ministru” și că nu-l interesează de criza coronavirusului, ci doar de PARTID, ALEGERI și de PREȘEDINTE.
Încă o mostră de sfidare la adresa poporului român. Vă dați seama cât îi pasă PNL-ului de criză, de economie, de siguranța cetățenilor, de coerența guvernamentală, dacă vicepremierul României își începe postarea cu “Partidul National Liberal”, o continuă în cheie politică, repetând obsesiv “PNL PSD PNL PSD” și laudă sabotajul și iresponsabilitatea lui Cîțu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here