Conform raportului, care intră marţi în dezbaterea plenului Senatului, data alegerilor locale ar urma să fie 27 septembrie 2020.

“Proiectul legislativ iniţiat de UDMR privind data alegerilor locale a primit un raport favorabil în comisia de specialitate a Senatului. Acest proiect prevede stabilirea datei alegerilor locale pentru 27 septembrie, o dată care a reieşit ca având o majoritate şi o susţinere largă în rândul formaţiunilor politice”, a precizat senatorul UDMR.

El a adăugat că au fost depuse mai multe amendamente, majoritatea dintre ele privind propuneri de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

“Sunt chestiuni care sunt necesare pentru organizarea acestor alegeri, inclusiv prevederi referitoare la necesitatea de a asigura mijloace de protecţie sanitară, evident, dacă va fi cazul pentru toţi cei implicaţi în procesul electoral, inclusiv pentru alegători, dacă va fi cazul, chestiuni privind organizarea acestor alegeri referitor la anumite termene care trebuie corelate pentru alegerile locale de anul acesta referitoare la indemnizaţiile care se vor plăti şi nivelul acestora pentru toţi cei implicaţi în procesul electoral Este un proiect legislativ important care urmează să fie în plenul Senatului, urmând să intre şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Este un proiect legislativ care trebuie să intre în vigoare înainte de 27 iulie, pentru ca alegerile să poată fi organizate la 27 septembrie, Ne aşteptăm ca să existe susţinere majoritară pentru acest proiect legislativ, având în vedere că suntem după un mandat de 4 ani al autorităţilor locale şI, dacă toate condiţiile inclusiv sanitare permit, ar fi foarte bine ca alegerile locale să fie organizate la 27 septembrie”, a mai precizat liderul senatorilor UDMR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here