Scorul în Comisiile reunite de muncă ale Parlamentului, la avizarea Violetei Alexandru: 13 pentru, 35 împotrivă.

Iată câteva întrebări pertinente puse de consilierul Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, cu privire la activitatea, sau lipsa acesteia, Violetei Alexandru :

1) V-ați lăudat că ați reorganizat ministerul, dar, în realitate, ați desființat posturile vacante! În afară de liftiera care nici măcar nu era angajata ministerului, ci a unei firme, ați mai dat vreun alt angajat afara!? Nu, vă spun eu. În schimb ați umplut ministerul de consilieri de la PNL.
Mai mult, ați dat liftiera afară, că nu aveți nevoie să vă apese cineva butonul de la lift, reducând la absurd munca acelei doamne, dar, ATENȚIE, aveți nevoie de o persoană care să vă apese pe butonul aparatului de facut cafea.
Ați cerut ca una dintre femeile de serviciu din minister să fie permanent detașată la chicineta cabinetului ministrului, de unde nu are voie să plece sub nicio formă cât ea e în clădire, că nu se știe niciodată când are doamna ministru poftă de o cafea, iar secretara nu se coboară la o asemenea ingrată muncă.
Așa că femeia de serviciu nu are voie nici măcar să meargă la toaletă, dară’mite să ia pauză de masă, că nu se știe când are nevoie Violeta Alexandru să îi apese cineva pe butonul de la aparatul de făcut cafea!

2) Scrieți în așa-zisul nou program de guvernare că vreți să îndreptați românii spre Pilonul 2 și 3 de Pensii. Realizați că asta va însemna distrugerea Pilonului I de pensii, care va primi din ce în ce mai puțini bani?

3) Am văzut că vreți să privatizați, externalizați și serviciile oferite șomerilor de ANOFM. În loc ca românii să fie consiliați gratis în vederea găsirii unui loc de muncă, dvs vreți să îi trimiteți la privat, care, eventual, să fie plătit de stat pentru că le găsește locuri de muncă șomerilor.

4) De ce vă răzbunați pe copii și nu măriți alocațiile? De ce nu respectați Legea votată de Parlament? La 1 august aveți de gând să amânați din nou creșterea alocațiilor copiilor? De ce inventați tertipuri gen vouchere sau condiționarea acordării alocației de numărul de persoane din familie, de veniturile părinților, de prezența la școală? Ați auzit de Decizia CCR 277/2006? Interzice condiționarea acordării alocației de stat pentru copii. În schimb, alocația pentru susținerea familiei (ASF) care se acordă familiilor in care venitul pe membru de familie este sub plafonul minim este condiționată de toate cele spuse de dvs, adică venituri, număr membri in familie, prezența la școală. Nu le mai incurcati, puneti mâna si cititi legea.

5) De ce vă răzbunați pe cei mai săraci dintre pensionari și ați înghețat pensia minimă? Tot spuneți la tv că nu au muncit. Fals, beneficiarii de pensie minimă au muncit, unii chiar și 35-40 de ani.

6) Ce aveți de gând cu prestațiile persoanelor cu handicap? PSD le-a mărit de două ori, tăind robinetul băieților deștepti care aveau UPA (Unități Protejate Autorizate) și luau milioane de euro de la instituțiile de stat, fără licitație. În așa-zisul dvs program de guvernare scrie că vreți să dați iar bani la UPA. De unde? Din tăierea ajutoarelor de handicap? De aceea ați și desființat ANPD (Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități), uninând-o cu ANPDCA (Protecția Copilului)? Ce legătură au copiii orfani cu adulții cu handicap?

7) Spuneți-ne textual că veți mări punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie. Nu ne mai spuneți că veți respecta legea, pe care o puteți modifica oricând prin OUG! Puți să ne spuneți asta textual?

8) De ce nu ați început, încă, recalculările pe noua lege a pensiilor, 127/2018? Când aveți de gând să recalculați cele 5 milioane de dosare? Sau nu aveți de gând să aplicați noua lege și de aceea nici nu faceți recalculările?

9) De ce folosiți site-ul Ministerului Muncii pentru a vă face campanie electorală pentru alegerile locale? Ați pus pe site o aplicație prin care vă lăudați singură, pentru campania electorală, cu fotografia dvs, vârsta dvs! De ce ar fi acestea relevante pentru cetățean?

10) Doamnă, aveți în coordonare Inspecția Muncii, care trebuie să se asigure că drepturile angajaților sunt respectate, dar dvs îi dați afară, îi pensionați cu forța pe diverși șefi de la Casele de Pensii, blocați parcarea ministerului ca să șineți, tot cu forța, angajații, la muncă peste program. Vi se pare normal ca ministrul Muncii să dea asemenea semnale în piață, să fie ărimul care încalcă drepturile angajaților? Păi ce să mai spună, atunci, privaților, Inspecția Muncii!? Că privatul va răspunde că face la fel ca ministrul Muncii. Ați auzit vreodată de Directiva Work-Life Balance, adică echilibrul dintre viața profesională și cea de familie!? A fost adoptată sub Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Dar de OIM, Organizația Internațională a Muncii ați auzit? Ce veți spune Comisiei Europene și OIM când vor întreba de ce nu respectați drepturile angajaților, doamna!?

11) De ce ați înghețat salariul minim pentru studii superioare și cel puțin 1 an vechime? Ați inventat o așa-zisă formulă pentru a mări salariul minim cu mai puțin decât se stabilise în Consiliul Național Tripartit, adică patronatele fuseseră de acord cu mărirea salariului minim cu 100 de lei. În loc să respectați decizia CNT ați inventat o așa-zisă formulă. Consilierul economic al prim-ministrului, profesorul Păun de la ASE, pledează public pentru desființarea salariului minim. Sunteți de acord?

Violeta Alexandru nu a putut oferi răspunsuri clare cu privire la creșterea pensiilor, sau în ceea ce privește modificarea legii pensiilor. Totodată, aceasta insistă pe înlocuirea alocațiilor cu vouchere, deoarece, spune ea, “părinții cheltuie banii pe păcănele, alcool și tutun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here