“Acţiunea şi mai ales inacţiunea care se observă la Ministerul Sănătăţii în ultimele trei luni e periculoasă. Această translatare a unor oameni care au fost în zona societăţii civile în zona administraţiei centrale trebuie să însemne şi asumare. Să nu rămână tot în zona societăţii civile, a unor organizaţii care critică, dar nu vin cu soluţii, nu fac lucruri efective. Sunt nişte lucruri care trebuie să ne dea de gândit”, a spus profesorul Alexandru Rafila, la Marius Tucă Show. 

Întrebat dacă românii vor sta în casă de Paşti, ca în starea de urgenţă, prof. Rafila a aruncat responsabilitatea răspunsului la Ministerul Sănătăţii, despre care spune că nu face nimic pentru controlul pandemiei. 

“Oamenii care sunt în spatele deciziilor trebuie să înţeleagă ce înseamnă să ai o slujbă, o familie, ce înseamnă o afacere. Aceste lucruri trebuie practicate, nu doar enunţate, de cei care iau decizii. 

Ştiţi care e problema? Nu poţi să răspunzi corect la o astfel de întrebare, dacă de controlul epidemiologic al situaţiei pandemice se ocupă actualul minister al Sănătăţii. Ce pot să spun? Că sper în continuare ca după 80 de zile de inactivitate Ministerul Sănătăţii să înceapă să facă ceva pentru controlul pandemiei? 

Ideea este să preluăm controlul instituţiilor, punând în locul unor profesionişti, oameni care nu au profesie sau au profesii incomplete. Continuă politizarea, de fapt, despre asta discutăm. Eu nu spun că instituţiile astea funcţionează perfect, dar fă-le să funcţioneze. Dl Tătaru se mai ducea la DSP-uri măcar. Aici vedem doar cifre că nu îşi fac treaba DSP-urile”, a mai spus acesta. 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost aspru criticat pentru că şi-a delegat mare parte din atribuţii către secretarii de stat. Cele mai multe au mers către Ana Maria Moldovan, care va coordona mai multe direcții din subordinea ministerului printre care Direcția de Asistență Medicală, Medicină de Urgență, Politica Medicamentului, dar și Institutul Național de Sănătate Publică.

Dr. Rafila l-a ironizat pe Vlad Voiculescu, care este în continuare extrem de activ pe reţelele sociale, deşi România trece printr-o pandemie. 

“Atribuţiile de la Facebook nu au fost delegate. Nu ştiu dacă vor fi şi acelea delegate”, a concluzionat Alexandru Rafila. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here